Nieuws- en persberichten
Interview met een lid van NPN – Peter van Hogerhuis van Springfield Nutraceuticals
15 januari 2024In deze nieuwe maandelijkse rubriek laat NPN een lid aan het woord. Deze maand heeft NPN Peter van Hogerhuis geïnterviewd.
Lees meerEen multi verbetert de vitaminestatus bij gezonde ouderen
21 december 2023Onderzoekers hebben gekeken of een multivitamine- en mineralensupplement invloed heeft op de vitamine- en mineralenstatus in het bloed.
Lees meerNPN ontwikkelt hygiënecode voedingssupplementenbranche
18 december 2023Om de voedingssupplementenbranche concrete handvatten te bieden om aan kwaliteitseisen te voldoen, ontwikkelt NPN een hygiënecode.
Lees meerSuppletieadvies voor vitamine D mogelijk ontoereikend
14 december 2023We hebben waarschijnlijk meer vitamine D nodig dan gedacht. Dit blijkt uit een meta-analyse naar het effect van vitamine D-suppletie.
Lees meerInvesteren in de basis voor voedingsbeleid – Signalement ZonMw
8 december 2023ZonMw pleit voor een onderzoeksprogramma gericht op de verdere ontwikkeling en verfijning van de Richtlijnen goede voeding.
Lees meerInterview met een lid van NPN – Karen Draisma van New Care Supplements
14 november 2023In deze nieuwe maandelijkse rubriek laat NPN een lid aan het woord. Deze maand heeft NPN Karen Draisma geïnterviewd.
Lees meerVitamine C-tekort verhoogt mogelijk het risico op diabetes type II
24 oktober 2023Een vitamine C-tekort kan het risico op diabetes type II mogelijk vergroten. Mensen met (pre)diabetes zouden hun inname dus moeten vergroten.
Lees meerMeeste Nederlanders krijgen te weinig vitamine D binnen
19 oktober 2023Veel Nederlands krijgen onvoldoende vitamine D binnen. Dit blijkt uit een nadere analyse van de Voedselconsumptiepeiling 2012-2016.
Lees meerInterview met een lid van NPN – Mirjam Stam van Bonusan
16 oktober 2023In deze nieuwe maandelijkse rubriek laat NPN een lid aan het woord. Deze maand heeft NPN bestuurslid Mirjam Stam geïnterviewd.
Lees meerWaarom voedingsinterventies niet altijd werken
9 oktober 2023Socioloog Tim Meurs heeft onderzocht waarom voedingsinterventies minder goed aanslaan bij mensen met een lage sociaal economische status.
Lees meer