Bestuur en Bureau

Bestuur

Bolke Koster: voorzitter
Bart Gaarenstroom: vicevoorzitter en penningmeester
Mirjam Stam: kwaliteit
Erwin Piening: zelfregulering
Maarten Pekelharing: wetenschap
Tim Mulder: ledencontact
Karen Draisma: communicatie

Bureau

Inge Koot – Administratief medewerker
Saskia Geurts – Directeur
Amber Krukkeland – Regulatory Affairs & Consultancy
Marianne van Geest – Regulatory Affairs & Science
Manager PR & Communicatie – vacature

Saskia Geurts

Ik werk al 15 jaar bij NPN, waarvan 14 jaar als directeur. Het is mijn passie om met voeding en suppletie gezondheidswinst te behalen. Bij NPN kan ik daar iedere dag op een of andere manier invulling aan geven.

Ik heb levensmiddelentechnologie gestudeerd in Wageningen, met een focus op toxicologie, biochemie en fysiologie. Ik heb onderzoek gedaan naar signaalstoffen tussen cellen bij het ontstaan van kanker, naar risicofactoren voor het ontstaan van atherosclerose en heb ik gewerkt aan een model om de giftigheid van stoffen te voorspellen aan de hand van hun molecuulstructuur.

Als directeur is geen dag hetzelfde. Ik behartig de belangen van de branche bij ontwikkeling van wet- en regelgeving, formuleer de positie van de organisatie in diverse dossiers, denk na over handhaving, zelfregulering en kwaliteitsprojecten voor de branche. Daarnaast help ik de collega’s op het bureau bij vragen van bedrijven over interpretatie van wetgeving, werken we samen aan checklists en handige tools voor bedrijven en PR zaken. Ik heb veel contacten met andere organisaties en heb zitting in het bestuur van de KOAG/KAG en in werkgroepen van de Europese brancheorganisatie. De branche is volop in ontwikkeling, de wetenschap ontwikkelt zich gestaag en de consument is meer bezig met bewust en gezond leven. Dat biedt volop kansen!

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vriend en kinderen, skeeler en spin ik en kook ik graag steeds weer iets anders.

Inge Koot

Ik ben Inge, 45 jaar, en werk sinds september 2003 op het NPN bureau als administratief medewerker. Ik woon samen met mijn man, Marcel, en jongste dochter, Laura, in Nunspeet. Mijn oudste dochter, Esther, studeert in Breda en woont (op dit moment nog) in Eindhoven. Zij komt vaak in de weekenden gezellig thuis. Wij hebben 3 honden, waarvan er 2 voor het werk van Marcel zijn. Verder hebben we ook nog 2 katten en een aantal vissen, dus het is een gezellige beestenboel bij ons thuis. We houden er van om in de bossen te wandelen. Verder sport ik 2 keer in de week en drink ik graag een wijntje met vriendinnen.

Bij NPN ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Telefoon en mails gaan vaak via mij. Ik hou van het contact met mensen. Verder behoren alle veel voorkomende werkzaamheden binnen secretarieel en administratief gebied tot mijn takenpakket. Daarnaast hou ik me ook bezig met het NZVT project wat een leuke uitdaging is en afwisseling geeft.

Amber Krukkeland

Ik werk sinds september 2018 op het NPN bureau als medewerker Regulatory Affairs en Consultancy. Hiervoor heb ik mijn studie Voeding & Gezondheid aan de Wageningen Universiteit afgerond. Tijdens mijn thesis heb ik onderzoek gedaan op het gebied van sportvoeding en inspanningsfysiologie. Mijn afstudeerstage heb ik gedaan bij Nationaal Olympisch training centrum Papendal. Hier lag mijn focus op het verbeteren van sportprestaties van atleten door middel van voeding en supplementen.

Bij NPN richt ik mij op de wet- en regelgeving omtrent voedingssupplementen. Ik werk mee aan de nieuwsbrief, coördineer de Technische Commissie van NPN, beantwoord vragen van leden en adviseer op het gebied van etikettering, claims, kwaliteit en veiligheid van voedingssupplementen. Ik ga graag aan de slag om informatie over veiligheid en kwaliteit van voedingssupplementen over te brengen, om leden te helpen en uiteindelijk de consument bij het maken van goede en gezonde keuzes. De afwisselende werkzaamheden, het prettige werkklimaat en de fijne samenwerking op het NPN bureau maakt mijn werk erg leuk.

Marianne van Geest

Sinds oktober 2021 ben ik werkzaam op het NPN bureau als medewerker Regulatory Affairs en Science. Ik heb aan de Wageningen Universiteit de studie Nutrition & Health afgerond. Tijdens mijn master thesis heb ik onderzoek gedaan naar het effect van eetgeur op de eetlust van kwestbare ouderen. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik onderzoek gedaan naar het rustmetabolisme bij mensen met een eetstoornis. Na mijn studie heb ik enkele jaren gewerkt als kwaliteitsmedewerker bij een aantal verschillende bedrijven.

Bij NPN is mijn specialisatie de wetenschap. Ik duik in de wetenschappelijke achtergrond van voedingssupplementen. Daarnaast richt ik mij op de wet- en regelgeving. Ik werk onder andere mee aan de nieuwsbrief, beantwoord vragen van leden en geef advies op het gebied etikettering, claims, kwaliteit en veiligheid van voedingssupplementen. Het is een afwisselende functie met veel uitdaging, wat het werk erg leuk maakt.