Bestuur en Bureau

Bestuur

Nicole Tollenaar: voorzitter
Peter Gatzen: penningmeester
Mirjam Stam: kwaliteit
Lianne Maan: zelfregulering
Tim Mulder: ledencontact

Bureau

Saskia Geurts – Directeur
Inge Koot – Administratief medewerker
Mijke Bokma – Regulatory Affairs & Consultancy
Marianne van Geest – Regulatory Affairs & Science
Tessa Leenders – Manager PR & Communicatie

Saskia Geurts

Ik werk al 19 jaar bij NPN, waarvan 18 jaar als directeur. Het is mijn passie om met voeding en suppletie gezondheidswinst te behalen. Bij NPN kan ik daar iedere dag op een of andere manier invulling aan geven.

Ik heb levensmiddelentechnologie gestudeerd in Wageningen, met een focus op toxicologie, biochemie en fysiologie. Ik heb onderzoek gedaan naar signaalstoffen tussen cellen bij het ontstaan van kanker, naar risicofactoren voor het ontstaan van atherosclerose en heb ik gewerkt aan een model om de giftigheid van stoffen te voorspellen aan de hand van hun molecuulstructuur.

Als directeur is geen dag hetzelfde. Ik behartig de belangen van de branche bij ontwikkeling van wet- en regelgeving, formuleer de positie van de organisatie in diverse dossiers, denk na over handhaving, zelfregulering en kwaliteitsprojecten voor de branche. Daarnaast help ik de collega’s op het bureau bij vragen van bedrijven over interpretatie van wetgeving, werken we samen aan checklists en handige tools voor bedrijven en PR zaken. Ik heb veel contacten met andere organisaties en heb zitting in het bestuur van de KOAG/KAG en in werkgroepen van de Europese brancheorganisatie. De branche is volop in ontwikkeling, de wetenschap ontwikkelt zich gestaag en de consument is meer bezig met bewust en gezond leven. Dat biedt volop kansen!

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vriend en kinderen, skeeler en spin ik en kook ik graag steeds weer iets anders.

Inge Koot

Ik ben Inge en werk sinds september 2003 op het NPN bureau als administratief medewerker. Ik woon samen met mijn man, Marcel, in Nunspeet. Onze oudste dochter, Esther, studeert in Breda waar zij ook woont. Onze jongste dochter, Laura, studeert in Utrecht en loopt stage in Harderwijk en woont weer thuis, na 2 jaar in Heerlen te hebben gewoond. Wij hebben 3 honden, waarvan er 2 voor het werk van Marcel zijn. Verder hebben we ook nog 2 katten en een aantal vissen, dus het is een gezellige beestenboel bij ons thuis. We houden er van om in de bossen te wandelen. Verder sport ik 2 keer in de week, lees ik graag en drink ik graag een wijntje met vriendinnen.

Bij NPN ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Telefoon en mails gaan vaak via mij. Ik hou van het contact met mensen. Verder behoren alle veel voorkomende werkzaamheden binnen secretarieel en administratief gebied tot mijn takenpakket. Daarnaast hou ik me ook bezig met het NZVT project en de Supplement van het Jaar verkiezing, wat een leuke uitdaging is en afwisseling geeft.

Mijke Bokma

Ik werk sinds juni 2023 op het NPN bureau als medewerker Regulatory Affairs en Consultancy. Ik heb Nutrition & Health gestudeerd in Wageningen, waar ik nog steeds woon (inmiddels met man en 2 kinderen). Voordat ik bij NPN begon heb ik 8 jaar bij Précon Consulting Group gewerkt. Bij Précon heb ik veel ervaring opgedaan met het toepassen van levensmiddelenwetgeving. Zo heb ik onder andere labelvalidaties uitgevoerd, wetgevingsvraagstukken opgelost en artikelen geschreven.

Bij NPN richt ik mij op de wet- en regelgeving omtrent voedingssupplementen. Zo zal ik onder andere een bijdrage leveren aan de Technische Commissie, het beantwoorden van consultancy vragen en het adviseren omtrent etikettering, claims en veiligheid van voedingssupplementen. Ook zal ik meeschrijven aan nieuwsbrieven en artikelen en meewerken in verschillende werkgroepen.

Ik wil mij bij NPN graag inzetten om leden en consumenten verder te helpen de wetgeving toe te passen, om zo een bijdrage te leveren aan veilige voedingssupplementen.

Marianne van Geest

Sinds oktober 2021 ben ik werkzaam op het NPN bureau als medewerker Regulatory Affairs en Science. Ik heb aan de Wageningen Universiteit de studie Nutrition & Health afgerond. Tijdens mijn master thesis heb ik onderzoek gedaan naar het effect van eetgeur op de eetlust van kwestbare ouderen. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik onderzoek gedaan naar het rustmetabolisme bij mensen met een eetstoornis. Na mijn studie heb ik enkele jaren gewerkt als kwaliteitsmedewerker bij een aantal verschillende bedrijven.

Bij NPN is mijn specialisatie de wetenschap. Ik duik in de wetenschappelijke achtergrond van voedingssupplementen. Daarnaast richt ik mij op de wet- en regelgeving. Ik werk onder andere mee aan de nieuwsbrief, beantwoord vragen van leden en geef advies op het gebied etikettering, claims, kwaliteit en veiligheid van voedingssupplementen. Het is een afwisselende functie met veel uitdaging, wat het werk erg leuk maakt.