Bestuur en Bureau

Bestuur

Bolke Koster: voorzitter
Bart Gaarenstroom: vicevoorzitter en penningmeester
Mirjam Stam: kwaliteit
Erwin Piening: zelfregulering
Maarten Pekelharing: wetenschap
Tim Mulder: ledencontact
Karen Draisma: communicatie

Bureau

Van links naar rechts

Wilma van Dormalen – PR Manager
Rinske van den Barg – Communicatie & Regulatory Affairs
Inge Koot – Administratief medewerker
Saskia Geurts – Directeur
Amber Krukkeland – Regulatory Affairs & Consultancy

Saskia Geurts

Ik werk al 15 jaar bij NPN, waarvan 14 jaar als directeur. Het is mijn passie om met voeding en suppletie gezondheidswinst te behalen. Bij NPN kan ik daar iedere dag op een of andere manier invulling aan geven.

Ik heb levensmiddelentechnologie gestudeerd in Wageningen, met een focus op toxicologie, biochemie en fysiologie. Ik heb onderzoek gedaan naar signaalstoffen tussen cellen bij het ontstaan van kanker, naar risicofactoren voor het ontstaan van atherosclerose en heb ik gewerkt aan een model om de giftigheid van stoffen te voorspellen aan de hand van hun molecuulstructuur.

Als directeur is geen dag hetzelfde. Ik behartig de belangen van de branche bij ontwikkeling van wet- en regelgeving, formuleer de positie van de organisatie in diverse dossiers, denk na over handhaving, zelfregulering en kwaliteitsprojecten voor de branche. Daarnaast help ik de collega’s op het bureau bij vragen van bedrijven over interpretatie van wetgeving, werken we samen aan checklists en handige tools voor bedrijven en PR zaken. Ik heb veel contacten met andere organisaties en heb zitting in het bestuur van de KOAG/KAG en in werkgroepen van de Europese brancheorganisatie. De branche is volop in ontwikkeling, de wetenschap ontwikkelt zich gestaag en de consument is meer bezig met bewust en gezond leven. Dat biedt volop kansen!

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vriend en kinderen, skeeler en spin ik en kook ik graag steeds weer iets anders.

Rinske van den Barg

Ik ben Rinske, 28 jaar, en werk sinds december 2015 op het NPN bureau als communicatiemedewerker. Hiervoor heb ik Voeding en Gezondheid gestudeerd aan de Wageningen Universiteit. In mijn master heb ik onderzoek gedaan naar de positieve effecten van vitamine D. Samen met mijn vriend woon ik in Arnhem, waar ik graag een terrasje pak of wandel door het Sonsbeekpark.

Naast dat ik bij NPN verantwoordelijk ben voor de communicatie, houd ik me ook bezig met alle wet- en regelgeving die geldt voor het produceren en verkopen van voedingssupplementen. Hierbij kun je denken aan de wetgeving voor voedselveiligheid, etikettering, of voor de claims die gemaakt mogen worden voor bepaalde ingrediënten. Mijn werk is ontzettend afwisselend. Ik heb veel contact met de leden en probeer ze te helpen bij allerlei soorten vragen. Daarnaast beheer ik de website npninfo.nl en onze consumentenwebsite IVG-info.nl en onderhoud ik de contacten met stakeholders.

Inge Koot

Ik ben Inge, 45 jaar, en werk sinds september 2003 op het NPN bureau als administratief medewerker. Ik woon samen met mijn man, Marcel, en jongste dochter, Laura, in Nunspeet. Mijn oudste dochter, Esther, studeert in Breda en woont (op dit moment nog) in Eindhoven. Zij komt vaak in de weekenden gezellig thuis. Wij hebben 3 honden, waarvan er 2 voor het werk van Marcel zijn. Verder hebben we ook nog 2 katten en een aantal vissen, dus het is een gezellige beestenboel bij ons thuis. We houden er van om in de bossen te wandelen. Verder sport ik 2 keer in de week en drink ik graag een wijntje met vriendinnen.

Bij NPN ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Telefoon en mails gaan vaak via mij. Ik hou van het contact met mensen. Verder behoren alle veel voorkomende werkzaamheden binnen secretarieel en administratief gebied tot mijn takenpakket. Daarnaast hou ik me ook bezig met het NZVT project wat een leuke uitdaging is en afwisseling geeft.

Wilma van Dormalen

Sinds mei 2016 werk ik op maandag en donderdag op het NPN bureau. Aan de VU in Amsterdam heb ik rechten gestudeerd met marketing- en ondernemingsvakken. Na bijna 10 jaar werken in de reclame trok het freelance bestaan mij meer. Naast journalistieke opdrachten voor Yacht Vision, de Telegraaf en het vakblad Voedingswaarde heb ik de PR gedaan voor de Top 2000, Glazen Huis en de 3FM Awards. Samen met mijn man woon ik in Vinkeveen, waar we graag het water op gaan met zoon, dochter, familie en vrienden. Daarnaast tennis, boks, ski en reis ik graag en sla ik North Sea Jazz Festival nooit over.

Het communiceren over supplementen is mijn hoofdtaak. Ik ben verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met de media, het voorbereiden van interviews en woordvoeringen en het versturen van persberichten. Daarnaast schrijf ik content voor IVG-in.nl, NPNinfo.nl, social media en publiceer bij externe partijen die onze verhalen in print of online overnemen. Alles met als doel zoveel mogelijk ‘free publicity’ te genereren. De Supplement van het Jaar Verkiezing, de Gezondheidsbeurs en de James Lind Prijs zijn daar voorbeelden van. Het is een afwisselende functie, waarbij ik veel contacten heb met pers, fijne collega’s en betrokken leden.

Amber Krukkeland

Ik werk sinds september 2018 op het NPN bureau als medewerker Regulatory Affairs en Consultancy. Hiervoor heb ik mijn studie Voeding & Gezondheid aan de Wageningen Universiteit afgerond. Tijdens mijn thesis heb ik onderzoek gedaan op het gebied van sportvoeding en inspanningsfysiologie. Mijn afstudeerstage heb ik gedaan bij Nationaal Olympisch training centrum Papendal. Hier lag mijn focus op het verbeteren van sportprestaties van atleten door middel van voeding en supplementen.

Bij NPN richt ik mij op de wet- en regelgeving omtrent voedingssupplementen. Ik werk mee aan de nieuwsbrief, coördineer de Technische Commissie van NPN, beantwoord vragen van leden en adviseer op het gebied van etikettering, claims, kwaliteit en veiligheid van voedingssupplementen. Ik ga graag aan de slag om informatie over veiligheid en kwaliteit van voedingssupplementen over te brengen, om leden te helpen en uiteindelijk de consument bij het maken van goede en gezonde keuzes. De afwisselende werkzaamheden, het prettige werkklimaat en de fijne samenwerking op het NPN bureau maakt mijn werk erg leuk.