Nieuws- en persberichten

Preventie als belangrijke pijler binnen de gezondheidszorg

2 juni 2021

In gesprek met Thomas Plochg, directeur van de Federatie voor Gezondheid, over preventie, de missie van de FvG en de rol van supplementen.

Lees meer

Vacature medewerker PR en communicatie (24 uur p/w)

1 juni 2021

Kom jij ons team versterken? NPN zoekt een medewerker PR en communicatie, die de boodschap over het nut van suppletie breed uit wil dragen.

Lees meer

Fysieke prestatie wordt mogelijk beïnvloed door vitamine B6

24 mei 2021

Een voldoende inname van vitamine B6 ondersteunt mogelijk een onze fysieke fitheid. B6 werd in dit onderzoek oa geassocieerd met handgripsterkte.

Lees meer

Stemmen op genomineerden voor James Lind Prijs 2021

18 mei 2021

Persbericht – Stemmen op genomineerden van de James Lind Prijs 2021 kan vanaf vandaag! Winnaars ontvangen €10.000,- voor verder onderzoek.

Lees meer

Verbod op levensmiddelenadditief titaniumdioxide (E 171)

12 mei 2021

Op basis van een negatief EFSA-advies, besluit de EC waarschijnlijk tot het verbieden van titaniumdioxide. Veel bedrijven moeten op zoek naar alternatieven.

Lees meer

Inzenden voor James Lind Prijs 2021 van start

8 april 2021

James Lind Prijs 2021 voor herkenning en erkenning van wetenschappelijk onderzoek en toepassing in praktijk naar belang van vitamines, mineralen of andere fysiologisch actieve (voedings)stoffen.

Lees meer

Vitamine D Supplement van het Jaar 2021

8 februari 2021

Vitamine D is vandaag uitgeroepen tot Supplement van het Jaar 2021. Ruim 2500 mensen lieten weten welk voedingssupplement ze nemen en waarom.

Lees meer

Industrie neemt verantwoordelijkheid met aangescherpte zelfregulering voor kruidenpreparaten

26 januari 2021

De beoordeling van claims voor kruiden door EFSA laat op zich wachten. Daarom heeft de zelfzorgindustrie samen met de Keuringsraad KOAG-KAG besloten om zelfregulering aan te scherpen. Zo worden de gezondheidsclaims voor kruidensupplementen beter afgestemd op de al eerder goedgekeurde gezondheidsclaims.

Lees meer

Meer inzicht in effecten tegelijk gebruiken medicijnen en supplementen

25 januari 2021

Het gebruik van medicijnen kan leiden tot vitamine- en mineralentekorten en supplementen kunnen de werking van medicijnen beïnvloeden. Er zijn nieuwe informatiebladen beschikbaar.

Lees meer

Gebruik van planten in supplementen onder druk

18 januari 2021

EU-regelgevers willen het gebruik van Aloë in voedingssupplementen verbieden. EHPM verdedigt samen met NPN het recht van consumenten op gebruik van natuurlijke producten om zelf aan hun gezondheid te werken.

Lees meer