Nieuws- en persberichten

Interview met een NPN lid – Nicole Tollenaar van Winclove Probiotics

30 mei 2024

Deze maand een interview met Nicole Tollenaar. Zij is People en Purpose Directeur bij Winclove Probiotics en daarnaast bestuurslid en sinds kort voorzitter van NPN. We kijken vooruit hoe zij haar rol bij NPN wil invullen.

Lees meer

Interview met een NPN lid – Vincent Limburg van Royal Herkel

Deze maand een met Vincent Limburg, RA-manager bij Royal Herkel. Zij zijn al bijna 30 jaar lid van NPN en Vincent is actief in de Technische Commissie. NPN is benieuwd hoe zij het lidmaatschap ervaren.

Lees meer

Vitamine B1 en B2 verlagen het risico op sarcopenie

Een hogere inname van vitamine B1 en B2 kan het risico op sarcopenie op jonge leeftijd verlagen, met verschillen tussen mannen en vrouwen.

Lees meer

Omega-3 vetzuren EPA en DHA kunnen helpen bij migraine

Recent onderzoek heeft aangetoond dat een hoge dosis omega-3 vetzuren een effectieve behandeling kan zijn om migraineaanvallen te voorkomen.

Lees meer

RIVM: onvoldoende kennis over opvolging suppletie-adviezen

Uit onderzoek van RIVM blijkt dat er onvoldoende kennis beschikbaar is om te bepalen of de suppletie-adviezen correct worden opgevolgd.

Lees meer

Interview met een NPN lid – Bolke Koster van Vitals Voedingssupplementen

Deze maand een interview met Bolke Koster. Directeur en eigenaar van Vitals Voedingssupplementen BV en daarnaast bestuurslid en voorzitter bij NPN. Dit jaar neemt hij, zoals de regelementen voorschrijven, afscheid als bestuurslid en voorzitter bij NPN en daarom blikken wij terug.

Lees meer

RIVM raadt gebruik van bepaalde kruidenpreparaten af

Het RIVM raadt het gebruik van Huperzia serrata, Tabernanthe iboga of Ashwagandha af. NPN legt uit wat bekend is over de veiligheid van deze kruiden.

Lees meer

Interview met Saskia Geurts – Directeur bij NPN

In deze maandelijkse rubriek laat NPN een lid aan het woord. NPN is benieuwd wat haar leden waardevol vinden aan het lidmaatschap van NPN, waarop ze trots zijn en of ze ideeën hebben voor de toekomst. Deze maand net iets anders: een interview met Saskia Geurts de directeur bij NPN.

Lees meer

Gebruik supplement vóór conceptie goed voor vitaminestatus tijdens zwangerschap

Het gebruik van een supplement voor zwangere vrouwen vóór conceptie heeft een positief effect op de vitaminestatus tijdens de zwangerschap.

Lees meer

NPN werkt aan herziening waarschuwingsteksten

Het NPN overzicht met waarschuwingsteksten wordt herzien op basis van een nieuwe richtlijn voor het vaststellen van waarschuwingsteksten.

Lees meer