Nieuws- en persberichten

Reactie NPN – Richtlijnen goede voeding diabetes type 2

18 november 2021

De Gezondheidsraad heeft de Richtlijnen goede voeding voor mensen met diabetes type 2 gepubliceerd. NPN heeft feedback gegeven op het conceptadvies en gewezen op het belang van vitamine B12 bij mensen met diabetes type 2.

Lees meer

Voedingssupplementen dienen als ondersteuning voor de gezondheid

15 november 2021

Het is verboden om te vermelden dat een voedingssupplement een ziekte kan voorkomen of behandelen. Toch gaat dit nog wel eens mis. NPN vindt het belangrijk dat voedingssupplementen op de juiste manier worden aangeprezen en ingezet: als ondersteuning voor de gezondheid.

Lees meer

Wetenschapsactiviteit Young Professionals

25 oktober 2021

De Young Professionals activiteit op 15 oktober stond in het teken van Wetenschap. James Lind prijs winnaars waren aanwezig.

Lees meer

Magnesiumtekort en hart- en vaatziekten bij diabetes

18 oktober 2021

Uit onderzoek van het Radboudumc blijkt dat diabetes type 2 patiënten met een magnesiumtekort vaker hart- en vaatziekten ontwikkelden.

Lees meer

Gelijktijdig gebruik van supplementen en geneesmiddelen

11 oktober 2021

NPN streeft naar meer bewustzijn en kennis van het nut van suppletie, maar ook naar verantwoord gebruik bij interacties van supplementen met geneesmiddelen. Met als doel gezondheidswinst voor gebruikers. Een terugblik op de inspiratiemiddag van 1 oktober 2021

Lees meer

Schijf for Life

4 oktober 2021

De Schijf for Life bevat voedingsadviezen voor een volledig plantaardig voedingspatroon. Wat zijn de belangrijkste adviezen?

Lees meer

NPN adviseert waarschuwing bij magnesiumsupplementen

28 september 2021

De Consumentenbond heeft een onderzoek gepubliceerd over doseringen magnesium op de markt en doet een oproep aan bedrijven. NPN reageert.

Lees meer

Reactie NPN op WRR Rapport: suppletie inzetten voor houdbare zorg

20 september 2021

NPN steunt het rapport van de WRR ‘Kiezen voor houdbare zorg’ waarin wordt gepleit voor grotere inzet op preventie en gezondheid. Suppletie kan hierbij ingezet worden om gezondheidswinst te behalen.

Lees meer

Terugroepacties producten met ethyleenoxide

17 september 2021

Bedrijven roepen levensmiddelen, waaronder voedingssupplementen, terug omdat ze mogelijk verontreinigd zijn met ethyleenoxide. Ethyleenoxide is een bestrijdingsmiddel dat in de EU niet is toegestaan.

Lees meer

Voedingssupplement en medicijn, samen of niet

7 september 2021

Op 1 oktober organiseren de werkgroep Voeding & Farma en branchevereniging NPN de inspiratiemiddag ‘Voedingssupplement en medicijn, samen of niet!’ voor onder andere huisartsen, apothekers en orthomoleculair therapeuten. Bent u erbij?

Lees meer