Nieuws- en persberichten

Nora French nieuwe PR- en Communicatiemanager branchevereniging NPN

26 januari 2023

NPN heeft Nora French (45), bekend van haar kookboeken over gezonde voeding, aangesteld als de nieuwe PR- en Communicatiemanager.

Lees meer

Soja-isoflavonen tijdens de overgang: de stand van zaken

19 januari 2023

Tijdens de overgang neemt de botdichtheid af. Soja-isoflavonen staan er om bekend dat ze de afname van botdichtheid kunnen remmen.

Lees meer

Patiëntenfederatie Nederland: Pak nu door met leefstijl in de zorg

12 januari 2023

Patiëntenfederatie Nederland vindt dat de tijd rijp is om serieus werk te maken van leefstijl als onderdeel van de behandeling.

Lees meer

Voedingssupplement van het Jaar verkiezing 2023 van start

10 januari 2023

Vanaf 10 januari tot en met 15 februari 2022 kan er op het Supplement van het Jaar 2023 worden gestemd! Wat is jouw favoriet?

Lees meer

Verkoop NMN is niet toegestaan

9 januari 2023

De dagelijkse talkshow Jinek heeft aandacht besteed aan de stof NMN. De Europese Commissie beoordeelde dat NMN een ongeautoriseerd novel food is.

Lees meer

Medische claims in vragenlijsten gepersonaliseerde vitamineabonnementen is slechte zaak

5 januari 2023

Pointer, een onderzoeksprogramma van KRO-NCRV, heeft op 4 januari een artikel en video gepubliceerd over dat aanbieders van voedingssupplementen de geneesmiddelenwet overtreden bij vragenlijsten voor ‘gepersonaliseerde’ vitamineabonnementen. Voor deze abonnementen moet online een reeks vragen worden beantwoord, die vaak de suggestie wekken dat voedingssupplementen medische problemen oplossen of voorkomen. Het maken van medische claims is

Lees meer

Leefstijlpatronen van Nederlandse peuters

15 december 2022

Leefstijlpatronen ontwikkelen zich al op zeer jonge leeftijd. Het blijkt dat gezond en ongezond gedrag vaak tegelijk bij peuters voorkomt.

Lees meer

Workshop duurzaamheid

1 december 2022

Op donderdag 24 november organiseerde NPN voor haar leden een workshop over duurzaamheid. Duurzaamheid wordt voor grote en kleine bedrijven een steeds belangrijker onderdeel in de bedrijfsvoering.

Lees meer

Wereldwijde micronutriënt tekorten bij jonge kinderen en vrouwen

22 november 2022

Verschillende bevolkingsgroepen, waaronder jonge kinderen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd, hebben een hogere behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Hierdoor lopen zij een groter risico op tekorten.

Lees meer

Het effect van voedingsstoffen op peesproblemen

8 november 2022

Het initiatief Eat2move, wat is ontstaan vanuit de Alliantie Voeding in de Zorg, doet onderzoek naar het effect van voedingsstoffen, bewegen en andere (para)medische interventies op pijn, structuur en functie van gezonde en geblesseerde pezen.

Lees meer