In gesprek met Gert Schuitemaker

23 maart 2021

We spraken Dr. Gert E. Schuitemaker uitgebreid over vitamine D suppletie in deze tijden. Het maakt hem kwaad dat de overheid niet met een vitamine D suppletieadvies komt, omdat veel mensen hiermee tekort worden gedaan.

Lees meer

Vitamine D populair onder consument

Vitamine D was het meest verkochte voedingssupplement in 2020. Ruim 36% van de voedingssupplementengebruikers kocht vitamine D vorig jaar.

Lees meer

Brief experts aan overheden

Met een open brief vragen ruim 220 wetenschappers wereldwijd om gerichte overheidsadviezen voor vitamine D- suppletie, zodat de globale inname van vitamine D stijgt en tekorten verdwijnen.

Lees meer

Advies Gezondheidsraad

22 maart 2021

De Nederlandse Gezondheidsraad publiceerde op 3 maart 2021 haar advies over vitamine D. Hierin concludeert ze dat ze op basis van de huidige stand van de wetenschap niet kan beoordelen of vitamine D-suppletie een gunstig effect heeft op de preventie van COVID-19.

Lees meer

Overheidsadviezen in Europa

In een aantal Europese landen zijn overheidsadviezen gepubliceerd over de rol van vitamine D tijdens de coronapandemie. Onder andere in België, Engeland en Zwitserland worden vitamine D supplementen aan de bevolking geadviseerd.

Lees meer

Wetenschappers roepen op tot vitamine D suppletie

In landen waar een vitamine D tekort onder de bevolking veel voorkomt kan vitamine D suppletie de impact van het coronavirus mogelijk verminderen. Er valt veel te winnen en er is niets te verliezen!

Lees meer

Oproep Nederlandse wetenschappers

18 maart 2021

In het Algemeen Dagblad van 28 oktober 2020 riepen verschillende Nederlandse wetenschappers op tot een vitamine D suppletieadvies voor de gehele bevolking. Aanwijzingen in wetenschappelijke literatuur laten zien dat een goede vitamine D status in het lichaam de kans op een besmetting met corona verlaagt.

Lees meer

Vitamine D Supplement van het Jaar

Vitamine D is onder consumenten op dit moment het meest populaire voedingssupplement. In februari won het met een ruime meerderheid de Supplement van het Jaar verkiezing 2020.

Lees meer