Welkom bij de James Lind Prijs

De James Lind Prijs erkent en ondersteunt wetenschappelijke onderzoeken naar fysiologisch actieve (voedings)stoffen en moedigt toepassingen ervan in de praktijk aan.

Op 22 november 2018 zijn de winnaars bekendgemaakt.

  • Categorie onderzoek: ‘Lage vitamine D en K niveaus en hoge bloeddruk’ van Amsterdam Universiteit Medisch Centrum.
  • Categorie toepassing: ‘Gids voor probiotica ter preventie van antibiotica-gerelateerde diarree’ van TNO en ARTIS-Micropia pakt de award in de categorie toepassing.

Van links naar rechts: Remco Kort (categorie toepassing) en Hanne van Ballegooijen (categorie onderzoek)

Voor meer informatie over de James Lind Prijs 2018: Persbericht winnaars en genomineerden

Doel

Het doel van de James Lind Prijs is om aandacht te vragen voor gezondheidswinst voor de samenleving, onderzoekers te inspireren en toepassingen te stimuleren. De winnaars worden gewaardeerd en aangemoedigd om door te gaan met baanbrekende onderzoeken en effectieve toepassingen in het dagelijks leven.

 

De onderscheidingen laten zien waar we staan met het benutten van de kennis over fysiologisch actieve (voedings)stoffen, zoals vitamines, mineralen en andere stoffen.

Categorie onderzoek

Impactvolle Nederlandse wetenschappelijke onderzoeken naar positieve effecten van fysiologisch actieve (voedings)stoffen op de gezondheid bij mensen.

Categorie toepassing

Baanbrekende en/of effectieve projecten of toepassingen in Nederland, waarbij met de inzet van fysiologisch actieve (voedings)stoffen de gezondheid wordt bevorderd.

Procedure

Iedereen kan onderzoeken en toepassingen insturen. De vakjury maakt de shortlist met drie kanshebbers per categorie en brengt een stem uit en bepaalt voor 50% de uitslag. Het publiek stemt op de genomineerden en bepaalt voor de overige 50% de uitslag. Op 22 november is de uitslag tijdens het NPN symposium in Maarssen bekend gemaakt.

De wetenschapsprijs is in het leven is geroepen door NPN en wordt 2-jaarlijks toegekend. In 2018 is de prijs voor het eerst uitgereikt.

© 2015-2019 NPN | Disclaimer | Privacy

Website gebouwd door Intronet/Boas.pro