Supplement van het Jaar verkiezing van start!

8 december 2016

PERSBERICHT, Amersfoort, 8 december 2016

Publiek kiest favoriete voedingssupplement

Vanochtend heeft Saskia Geurts, directeur van NPN, haar stem uitgebracht voor de Supplement van het Jaar verkiezing. Mensen kunnen vanaf nu aangeven wat hun favoriete vitamine, mineraal, kruid of ander voedingssupplement is. Zo kan bijvoorbeeld visolie, vitamine D, foliumzuur, probiotica, curcuma of glucosamine als populairste supplement uit de bus komen. Stemmers mogen twee favorieten kiezen uit een lijst of aangeven welke twee supplementen hun voorkeur hebben. Stemmen kan tot en met 5 februari 2017 op www.supplementvanhetjaar.nl. De winnaar wordt op zondag 5 februari op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend gemaakt.

Veel mensen gebruiken regelmatig supplementen, zoals vitamines, mineralen of kruiden. Maar welk supplement is voor hen persoonlijk het meest belangrijk of zinvol? Iedereen leeft, eet en beweegt anders. Hierdoor is ook de voedingsbehoefte voor iedereen anders. Zwangere vrouwen, vrouwen in de overgang of ouderen hebben baat bij andere supplementen als aanvulling op gezonde voeding, dan mensen die veel sporten, medicatie gebruiken of te maken hebben met veel stress. Iedereen maakt eigen keuzes voor het gebruik. De Supplement van het Jaar verkiezing laat zien wat het meest favoriete supplement van het Nederlandse volk is.

Informatie over supplementen

Supplementinfo.nl is een onafhankelijk kenniscentrum voor voedingssupplementen. Bezoekers vinden er informatie over de werking van supplementen en welke supplementen wanneer nuttig zijn. In het supplementen ABC en het gezondheids ABC staat informatie per supplement of gezondheidseffect. Een andere manier om te ontdekken wat voor jou een goede keuze is, is de Schijf voor jouw Lijf. Mensen kunnen aan de hand van persona’s waar ze zich in herkennen, ontdekken waar specifieke behoeftes voor voedingssupplementen voor hen persoonlijk liggen.

U kunt zelf ook uw stem uitbrengen!