Uitzending Radar over melatonine

10 oktober 2016

Het kritische consumentenprogramma Radar besteedt vanavond in de uitzending aandacht aan de voorlichting over melatoninesupplementen.

NPN zal reageren in de uitzending. Saskia Geurts zal namens NPN vooral het nut en de veiligheid van melatoninesupplementen benadrukken. We zullen ingaan op het belang van juist gebruik en behoud van dit product voor consumenten. NPN is met IGZ in gesprek over een toevoeging aan de gebruiksaanwijzing van melatoninesupplementen, om de consument beter te informeren over juist gebruik.

Belangrijk om te beseffen is dat tijdens de uitzending fragmenten zullen worden getoond van patiënten, die niet de beoogde doelgroep voor supplementen weergeven. NPN zal benadrukken dat bij langdurige slaapproblemen de huisarts of een andere deskundige geraadpleegd dient te worden. Een voedingssupplement met melatonine kan nuttig zijn om een goede nachtrust te bevorderen, bijvoorbeeld bij een jetlag.

De uitzending is vandaag, 10 oktober van 20:30 tot 21:15 uur op NPO 1.  Op de website van Radar kunt u meer informatie vinden over het fragment van vanavond.

 

Voor meer informatie:

NPN • Mevrouw Saskia Geurts, directeur

Tel +31(0)33 – 245 60 01 • E-mail: info@npninfo.nl • Website: www.npninfo.nl