Toelating silicium en calciumfosforyloligosachariden

17 juli 2017

Organisch silicium als bron van silicium en calciumfosforyloligosachariden (POs-Ca®) als bron van calcium zijn met ingang van 25 juli aanstaande te gebruiken in voedingssupplementen. Deze verbindingen zijn opgenomen in bijlage II van de Voedingssupplementenrichtlijn 2002/46/EG. Deze bijlage bevat de lijst van vitaminen en mineralen die mogen worden gebruikt bij de vervaardiging van voedingssupplementen.

EFSA heeft beide stoffen onderzocht en geconcludeerd dat het gebruik van deze stoffen in levensmiddelensupplementen geen veiligheidsrisico oplevert. Calciumfosforyloligosachariden wordt ook opgenomen in de lijst in bijlage II bij Verordening (EG) nr. 1925/2006 en mag ook toegevoegd worden aan andere levensmiddelen dan voedingssupplementen.

De Europese Commissie heeft deze wijzigingen gepubliceerd in Verordening (EU) 2017/1203. NPN zal deze toevoeging meenemen in volgende versie van de checklist Verpakkingstesten.

Dit is een van de berichten uit de tweewekelijkse nieuwsbrief over ontwikkelingen in de branche, NPN activiteiten, wetgeving en handhaving van voedingssupplementen. Deze nieuwsbrief is uitsluitend voor NPN leden. Meer informatie over lidmaatschap.