Supplementinfo.nl op de 50PlusBeurs

26 juni 2017

Van 19 tot en met 23 september staat supplementinfo.nl*, het kenniscentrum over voedingssupplementen, op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht! Doel is om zoveel mogelijk 50-plussers die de beurs bezoeken betrouwbare informatie te verstrekken over het nut en de veiligheid van voedingssupplementen. Daarnaast kan de bezoeker een 50+ Test doen, die advies op maat geeft over hoe je met supplementen zelf aan je gezondheid kan werken.

*Voorheen heette het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) Supplementinfo

Op de 50PlusBeurs zijn we met supplementinfo.nl aanwezig om bezoekers te informeren over voedingssupplementen en de Schijf voor jouw Lijf. Supplementinfo.nl is het kenniscentrum van NPN, waar consumenten terecht kunnen met verschillende vragen over het nut en de veiligheid van voedingssupplementen. Doelgroep in september zijn de 50-plussers.

Tijdens de beurs worden de bezoekers aangemoedigd een kleine vragenlijst in te vullen om zo een persoonlijk advies te krijgen. We zullen beoordelen welk personage uit de Schijf voor jouw Lijf het beste bij diegene past. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld iemand met ouderdomsklachten, iemand die medicijnen gebruikt of een vrouw in de overgang. Daarnaast worden de bezoekers geattendeerd op de overheidsadviezen, voor bijvoorbeeld vitamine D en de mogelijke interacties tussen medicijngebruik en voeding(ssupplementen).

Bezoekers kunnen bij de stand uiteraard ook vragen stellen over vitamines, mineralen, kruiden en overige voedingssupplementen. De vragen van het publiek komen op een wand te hangen en worden later behandeld in de speciale nieuwsbrief voor consumenten.