Stemmen ‘Supplement van het Jaar 2019’ van start

8 januari 2019

Zojuist is de stembus voor de verkiezing van het Supplement van het Jaar 2019 geopend. Het publiek kan aangeven welke vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen favoriet zijn. Gaat de voorkeur dit jaar uit naar de multivitamine, vitamine C, vitamine B12, probiotica, calcium, foliumzuur, kurkuma, visolie of iets heel anders? Stemmen kan op www.supplementvanhetjaar.nl. Vanaf 7 februari kan er ook worden gestemd op de Gezondheidsbeurs te Utrecht. Isa Hoes en Medina Schuurman maken op zaterdag 9 februari de uitslag op de beurs bekend.

De helft van de Nederlanders gebruikt dagelijks voedingssupplementen om zelf aan de gezondheid te werken. Een gezonde, gevarieerde voeding en een goede leefstijl staan voorop om zo gezond mogelijk door het leven te gaan. Maar iedereen eet, leeft en beweegt anders en heeft een andere voedingsbehoefte. Uit de onlangs verschenen Voedselconsumptiepeiling van het RIVM (RIVM/2012-2016) blijkt dat de inname van calcium, ijzer, vitamine A, B2, B6, C en foliumzuur bij Nederlanders laag is en vervolgonderzoek wenselijk is. Supplementinfo.nl hoopt met de verkiezing een bijdrage te kunnen leveren aan de bewustwording van het behalen van gezondheidswinst met vitamines en mineralen.

Behoefte verschilt per persoon

Zwangere vrouwen, vrouwen in de overgang of ouderen hebben baat bij andere supplementen dan mensen die veel sporten, medicatie gebruiken of te maken hebben met veel stress. De overheid adviseert zwangere vrouwen om foliumzuur te nemen, omdat het een belangrijke rol speelt bij de vroege ontwikkeling van een ongeboren kind. Ook adviseert de Gezondheidsraad vitamine D supplementen voor jonge kinderen, oudere vrouwen en mannen, gesluierde vrouwen, mensen met een getinte huidskleur en personen die dagelijks te weinig buiten komen. Een sporter of medicijngebruiker kan baat hebben bij andere supplementen, zoals bijvoorbeeld magnesium.

Supplement van het Jaar verkiezing

Supplementinfo.nl organiseert jaarlijks de Supplement van het Jaar verkiezing en gaat op zoek naar de voorkeuren van het Nederlandse publiek voor bepaalde vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen. Het gaat hierbij om een soort voedingssupplement, niet om een bepaald merk en alle supplementen maken evenveel kans om uitgeroepen te worden tot Supplement van het Jaar. In 2017 werd vitamine D Supplement van het Jaar en in 2018 eindigde magnesium als favoriet.
_________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Supplementinfo.nl informeert consumenten over het nut en de veiligheid van voedingssupplementen. Het onafhankelijke kenniscentrum en de Supplement van het Jaar verkiezing zijn initiatieven van NPN.
Rechtenvrij beeldmateriaal / credits: supplementinfo.nl:

Voor meer informatie:
NPN • Wilma van Dormalen, Tel 06–24218281 • E-mail: wilmavandormalen@npninfo.nl • Websites: www.supplementvanhetjaar.nl, www.supplementinfo.nl, www.npninfo.nl

NPN is de branchevereniging voor gezondheidsproducten. Dit zijn voedingssupplementen, zoals vitamine- en kruidenpreparaten en natuurproducten. NPN vertegenwoordigt bedrijven door de hele keten, van grondstofleverancier tot distributeur.