EU wet verstikt onderzoek naar voeding & gezondheid

“Als het gaat om het onderzoek naar voeding en gezondheid valt er nog heel wat werk te verzetten”, licht chemicus Jaap Hanekamp toe in het opinieblad VORK. Zeker nu zich ontwikkelingen aandienen die het mogelijk maken om de subtiele relatie tussen de menselijke fysiologie en de vele duizenden chemicaliën in ons voedsel veel gedetailleerder te bestuderen. Het probleem is echter dat rigide Europese regels en autoriteitsdenken het onderzoek belemmeren, aldus Hanekamp.

Lees het volledige artikel >>

Over Vork, prikken in de voedselketen

Vork is een kwartaalblad over voedsel en voedselproductie. Vork wil aanzetten tot nadenken. De missie van Vork is het duiden van meningen, stellingen en standpunten en op metaniveau het signaleren van ontwikkelingen in het debat over voedsel. Zo kunt u lezen over de Nederlandse eetcultuur, de natuurlijke variatie voor het verbeteren van voedselgewassen, en het begin van de groene eiwit revolutie. Vork is onafhankelijk, verschijnt vier keer per jaar, zonder reclame en wordt gefinancierd uit abonnementsgelden. 

Voor meer informatie, een overzicht van de artikelen en het aanvragen van een proefnummer kunt u terecht op www.vork.org.

Datum: 8 september 2015
  • banner-small-01.jpg
  • banner-small-02.jpg
  • banner-small-04.jpg

© 2015-2020 NPN | Disclaimer | Privacy

Website gebouwd door Intronet/Boas.pro