Opinie: Kruidige discussies - Kruidenwetgeving in beweging

Voor kruidensupplementen breekt komende jaren een cruciale fase aan. Europa zal de onderbouwing van de gezondheidsclaims en het veilige gebruik van kruiden onder de loep nemen. Deze ontwikkelingen kunnen grote gevolgen hebben voor de Nederlandse markt, dat een breed assortiment aan kruidensupplementen heeft. Brancheorganisatie NPN bepleit dat goed gedocumenteerd traditioneel gebruik wordt meegenomen bij het beoordelen van de werking. Zo kan de consument ook in de toekomst geïnformeerd blijven over hoe kruidensupplementen ingezet kunnen worden.

Tekst: Jenneke van Elderen, brancheorganisatie NPN

Upload: Klik hier om dit bestand te bekijken/openen
Datum: 18 augustus 2015
Publicatie: Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie NR 3 Zomer 2015
  • banner-small-01.jpg
  • banner-small-02.jpg
  • banner-small-04.jpg

┬ę 2015-2020 NPN | Disclaimer | Privacy

Website gebouwd door Intronet/Boas.pro