AFGELAST - YFSP - workshop creatief problemen oplossen

19 maart 2020 13:00 uur - 20:00 uur
Details:

Iedereen is in staat om creatieve oplossingen voor problemen of vraagstukken te bedenken, ook jij! Tijdens de workshop Zakelijke Creativiteit leren we wat er nodig is om echt anders te denken, door nieuwe denktechnieken te ondervinden en direct toe te passen. Benieuwd? Meld je hieronder aan!

De workshop

In een inspirerende, energieke workshop laat René de Ruijter van HatRabbits ons zien hoe ‘zakelijke creativiteit’ kan worden ingezet om elk probleem op te lossen. Theorie wordt onderbouwd met verassende, prikkelende en humoristische voorbeelden uit de praktijk. 

Wat zijn beperkende denkpatronen? Waarom bedenken mensen vaak dezelfde oplossingen? Hoe formuleer je een scherpe uitdaging en voorkom je dat je het verkeerde probleem oplost?

Globale inhoud

Deel 1: FOCUS

Hoe zorg je dat je de juiste vraag stelt en hoe voorkom je dat je het verkeerde probleem aan het oplossen bent? We leren waar een goede vraagstelling aan voldoet en hoe we snel tot de kern van een probleem komen.

Deel 2: CREATIEF DENKEN

Wat is creativiteit en waarom is het juist in een zakelijke context onmisbaar? We leren hoe we onze vaste denkpatronen kunnen doorbreken om tot verrassendere ideeën te komen.

Deel 3: CREARIEF PROBLEMEN OPLOSSEN

In wisselende duo’s werken we aan een fictieve (maar herkenbare) casus. We leren verschillende praktische denktechnieken waarmee we in korte tijd originele oplossingen kunnen genereren door op een andere manier naar het probleem te kijken.

Programma

13:00 – 17:00: Workshop @ Hofclub Werken & Vergaderen 

Adres: Niels Bohrweg 121, 3542 CA Utrecht

17:30 – 19:30: Diner - Restaurant nog niet bekend –

Meer informatie over de locatie van het diner volgt in de aanmeldingsmail.

Wil je niet mee eten ’s avonds? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld in het aanmeldformulier.  

Aanmelden

  • banner-small-01.jpg
  • banner-small-02.jpg
  • banner-small-04.jpg

© 2015-2020 NPN | Disclaimer | Privacy

Website gebouwd door Intronet/Boas.pro