NPN in de Media

Health Claims and Botanicals: How to Proceed with European Harmonisation?

27 februari 2018
"The European Commission is currently evaluating what public authorities, the business community and other stakeholders want to do with the claims for botanicals – on hold since 2010 – in order to make a proposal on how applications for health claims for botanicals should be assessed and, moreover, whether the use of botanicals in foods must be regulated separately. It is a great challenge to find a legally robust and politically feasible solution for the current situation".

Expert: 'Deze voedingssupplementen zijn onmisbaar als je ouder wordt'

29 januari 2018

NPN directeur Saskia Geurts is als expert geinterviewd in de Telegraaf (28-1-2018). Het artikel stond in VRIJ, het weekendmagazine van de Telegraaf en is ook in een verkorte versie online geplaatst.

 

Voedingssupplementen met hennepolie

24 augustus 2017

NVIC: stijging meldingen na gebruik hennepolie

Uit het jaarverslag 2016 van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) blijkt dat er vorig jaar 64 meldingen zijn gedaan na gebruik van hennep- of cannabisolie. Het was bij deze meldingen niet altijd duidelijk om welk type olie het ging en of er psychoactieve stoffen in het product zaten. Dit maakt dat het onmogelijk is om te zien of de meldingen werden gedaan naar aanleiding van gebruik producten die onder de Opiumwet vallen of ook supplementen. NPN informeert u over de situatie rondom hennepolie en adviseert over communicatie richting consument. 

‘Betrouwbare voedingssupplementen gebruikt volgens advies zijn veilig’

24 augustus 2017

NPN heeft kennis genomen van de media aandacht over rustgevende supplementen en sport- en afslankmiddelen en informeert en adviseert over deze kwestie. Uit een rapport van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) blijkt dat er in 2016 740 meldingen over voedingssupplementen zijn gemaakt. NPN directeur Saskia Geurts reageert en meldt dat ‘bij NPN aangesloten bedrijven kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan’. 

Supplementen voor vrouwen in de overgang

21 augustus 2017
NPN vertelt welke supplementen een rol kunnen spelen voor vrouwen in de overgang en de menopauze. De werking van isoflavonen, zilverkaarts, hop, cranberry en vitamine D komen aan bod.

Gezondheidsclaims en botanicals in Europa

24 juli 2017

Ir. Saskia Geurts, directeur NPN, heeft een artikel gepubliceerd in het vaktijdschrift Waar & Wet | 'Gezondheidsclaims en botanicals, hoe verder met Europese harmonisatie?

Uit: Lijfblad 01 - 2017 | Informatiegids Nut & Veiligheid, vitaminen en mineralen

1 mei 2017
NPN vertelt over het nut en veilig gebruik van voedingssupplementen. De gids is hier digitaal te downloaden.

Uit: Lijfblad 01 - 2017 | Vitamine D Supplement van het Jaar

12 april 2017
Artikel over de Supplement van het Jaar verkiezing

Uit: Who-cares.nl | Communicatie VMS verder beperkt

20 maart 2017
Helder artikel over de wat de branche wel en niet mag communiceren over supplementen richting beroepsbeoefenaren. Aanleiding is een recente uitspraak van het Europese Hof inzake de interpretatie van de Claimsverordening, waardoor de mogelijkheden voor communicatie verder zijn beperkt. De inhoudelijke informatie is afkomstig van een NPN workshop die, in samenwerking met KOAG/KAG, werd georganiseerd met als doel het in beeld brengen van de problematiek en het verduidelijken van de te volgen werkwijze voor bedrijven. Dit is vooral van belang om hoge boetes te voorkomen!

Uit: Krant van de Aarde | Februari - Maart 2017

26 januari 2017

Schijf voor jouw Lijf: Omdat iedereen anders is. Welke stoffen heb jij extra nodig voor een betere gezondheid?

Uit: Lijfblad 08 - 2016

16 januari 2017
Supplement van het Jaar verkiezing

Uit: Careality | november 2016 | Saskia Geurts (NPN) over claimbeoordeling botanicals

17 november 2016

Claimverordering botanicals onder de loep. Sinds 2010 staat de claimverordening on hold. De Europese Commissie buigt zich dit najaar weer over de kwestie. NPN directeur Saskia Geurts pleit voor een simpele oplossing en stelt voor dat traditionele claims voor botanicals blijven behouden. "Dit is simpel en liberaal"

 

 

Uit: DW | 14-10-2016 | Vitamines: hoe zit het ook alweer?

20 oktober 2016
In het marketingvakblad DW zat onlangs de bijlage Voeding & Vitaminen, zie bijgaande upload

Saskia Geurts live bij TV programma RADAR | 10-10-2016 | NPO 1

13 oktober 2016
NPN reageerde in de uitzending van kritisch consumentenprogramma Radar over juist gebruik van melatoninesupplementen. De uitzending is hier na te kijken.

Met voeding en suppletie aan gezondheid werken

12 september 2016
Directeur NPN Saskia Geurts is gefascineerd door voeding en gezondheid.

Branchenieuws: Artikel Careality (8/9/2016)

12 september 2016
Bijwerkingen Vitamine B6 incidenteel

Directeur Saskia Geurts 'Gefascineerd door voeding en gezondheid'

31 augustus 2016

Bonusan bestaat 50 jaar. In hun jubileummagazine staat een interview met Saskia Geurts over het belang van NPN binnen de supplementenbranche.

Prominenten uit de Branche

24 november 2015
Saskia Geurts vertelt in Lijfblad over de ontwikkelingen in de voedingssupplementensector en geeft haar visie op de rol van de drogist in de toekomst.

Opinie: Kruidige discussies - Kruidenwetgeving in beweging

18 augustus 2015 - Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie NR 3 Zomer 2015

Voor kruidensupplementen breekt komende jaren een cruciale fase aan. Europa zal de onderbouwing van de gezondheidsclaims en het veilige gebruik van kruiden onder de loep nemen. Deze ontwikkelingen kunnen grote gevolgen hebben voor de Nederlandse markt, dat een breed assortiment aan kruidensupplementen heeft. Brancheorganisatie NPN bepleit dat goed gedocumenteerd traditioneel gebruik wordt meegenomen bij het beoordelen van de werking. Zo kan de consument ook in de toekomst geïnformeerd blijven over hoe kruidensupplementen ingezet kunnen worden.

Voedingssupplementen voor op reis

10 juli 2015 - Lijfblad 04 2015

Op vakantie wil je de dagelijkse drukte achter je laten en lekker genieten. Reisongemakken kunnen roet in het eten gooien. Vijf tips die je kunt geven aan klanten die op vakantie gaan.

Invloed van medicijnen op voedingsstoffen

17 april 2015 - Apothekersnieuws.nl

Veel mensen slikken medicijnen: dagelijks, soms meerdere keren per dag en vaak voor een langere periode. Bij langdurig gebruik van medicijnen kan het wenselijk zijn om extra vitamines of andere supplementen te gebruiken, als aanvulling op de voeding. Bepaalde medicijnen veranderen namelijk de stofwisseling of verlagen de opname van stoffen uit de voeding. Een aanvulling van voedingsstoffen verbetert de voedingsstatus en kan soms bijwerkingen verminderen. Gezondheidswinst dus! Het is belangrijk dat dáár meer aandacht voor komt.

Dit artikel noemt een paar voorbeelden. Als u medicijnen slikt is het verstandig om uw voedingssupplementengebruik te bespreken met uw arts of apotheek.

Claims: winnaars & verliezers

10 februari 2015
Bij voedingssupplementen is er wat betreft gezondheidsclaims veel veranderd sinds de Claimswetgeving in 2012 in werking trad. NPN beschouwt wat deze wetgeving teweeg heeft gebracht. Is de kaalslag aan gezondheidsclaims zo groot geworden als gedacht? En is de consument beter af met deze reclameregels?

Informatiegids Nut & Veiligheid

29 januari 2015
Over het nut en veilig gebruik van voedingssupplementen met extra vitamines en mineralen is veel tegenstrijdige, vaak ongenuanceerde berichtgeving. Dat roept vragen op bij de consument. NPN wil gedegen informatie geven. Deze nieuwe informatiegids laat zien wanneer een voedingssupplement voor de gezondheid een nuttige aanvulling is.
  • banner-small-01.jpg
  • banner-small-02.jpg
  • banner-small-04.jpg

© 2015-2018 NPN | Disclaimer | Privacy

Website gebouwd door Intronet/Boas.pro