Symposium Voedingstekort versus begrotingstekort

11 april 2013 in het Corpus in Leiden 

De inzet van gezonde voeding om gezondheidswinst te boeken wordt breed gedragen. Daar staat tegenover dat voeding in de zorg nog steeds een (te) marginale rol vervult.

Zorgverleners, beleidsmakers en onderzoekers gaven deze dag hun visie op voeding en de effecten op  gezondheid. Gerelateerd daaraan werden de mogelijkheden besproken om zorgkosten te beperken dan wel te beheersen. Het symposium bood daarmee een platform voor de discussie over de inzet van voeding om zorgkosten te verlagen.

De highlights van dit symposium >>

Programma

VOEDING DOET ER TOE

  • Voeding en diverse speerpunten in het gezondheidsbeleid van het ministerie van VWS  
    Drs. Marjolijn Sonnema, directeur Voeding Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie VWS
  • Het belang van een goede voedingstoestand en de invloed op zorgkostenbesparing  
    Dr. Marian van Bokhorst- de van der Schueren, senior onderzoeker diëtetiek en voedingswetenschappen VUmc Amsteram en lector Nutrition Hogeschool Arnhem Nijmegen

MICRONUTRIËNTEN, EFFECTEN OP GEZONDHEID EN ZORGKOSTEN

  • Voeding versus Farma bij diabetes type II
    Dr. Suzan Wopereis, manager Measurement of Health, TNO
  • Gezondheid, voeding en jodium; ziektevrije levensverwachting als inzet 
    Dr. Richard Verheesen, reumatoloog, Rheumatology Centre Eindhoven
  • Vitamin D and health care cost savings in Europe
    Prof. Dr. Armin Zittermann, Ruhr University Bochum, Bad Oeynhausen

MET VOEDING GEZOND OUD

  • The chalenges of adequate vitamin intakes in Ageing Western Populations          
    Peter Weber, MD, PhD, Professor of Nutrition, Corporate Scientist Human Nutrition, DSM Nutritional Products, Basel, Switzerland
  • banner-small-01.jpg
  • banner-small-02.jpg
  • banner-small-04.jpg

© 2015-2017 NPN | Disclaimer | Privacy

Website gebouwd door Intronet/Boas.pro